top logo

  • Medicinski tattoo1
  • Medicinski tattoo
  • Domov
  • Medicinska tetovaža

Medicinska tetovaža

Medicinski tattoo ponuja dolgoročno rešitev za vse tiste, ki se morajo soočati z:

- rekonstrukcijo prsi oz. prsnih kolobarjev (areole) in bradavic, ki je podisi prirojena napaka ali posledica operativnega posega
- depigmentacijo areole
- odlično se lahko tudi prekriva kožo kjer so operativni posegi, akne ali opekline pustile brazgotine (pri tem postopku svetujemo, da se brazgotino predhodno zmehča s tretmaji dermobrazije)
- pri izgubi las oz. pri redkem lasišču lahko z izrisom dlačic ali lasnih mešičkov naodmestimo prazne dele lasišča

PREDNO SE ODLOČITE ZA POSEG JE DOBRO VEDETI:

- za dober rezultat je potreben dober imunski sistem, kar pomeni, da svetujemo pigmentiranje 6-12 mesecev po kemoterapiji
- če imate hormosnke težave ali hormosnko terapijo nas o tem obvestite
- pigmentira se lahko le brazgotine, ki so stare več kot 6 mescev
- če brazgotina spreminja relief (se konstantno veča) postopka ne smemo opraviti ali pa nam v tem primeru prinesite zdravniško mnenje

VSA OSTALA NAVODILA ZA PRIPRAVO NA POSTOPEK IN PO NJEMU SO ENAKA KOT PRI PERMANENTNEM MAKEUP-U, PRAV TAKO TUDI KARAKTERISTIKE OBSTOJNOSTI IN IZVEDBA CELOTNEGA POSTOPKA, ZATO SI JIH PODROBNO PREBERITE!

KOREKCIJA AREOLE IN PRSNE BRADAVICE

S tehniko permanentnega vrisovanja pigmentov se lahko po rekonstrukciji ali depigmentaciji areol izjemno lepo in trajno obarva prsne kolobarje in bradavice. Pri te metodi uporabljamo več različnih tehnik, saj naravna areola ni popolen krog in zato simuliramo naravno senčenje.
Postopka se lotimo tako, da najprej natančno odmerimo višino in širino kolobarja, nato skrbno izberemo in mešamo pigmente, ki so potrebni za doseganje čim večje podobnosti med obemi areoli.

 

PREKRIVANJE BRAZGOTIN

Koti pri vrisovanju areole moramo tudi tu dobro vmešati vse pigmente, ki bodo izenačili ten vaše kože in tako prekrili motečo brazgotino. Pri kamufliranju brazgotin morate vedeti, da se s časoma brazgotine spreminjajo še posebaj poleti, ko se sončite. Na vas je, da se odločite kaj vam pomeni več; ali je to lep videz prekrite brazgotine skozi celo leto, ko imate naravni ten vaše polti ali pa ste pripravljeni sprejeti rahlo odstopanje v bravi med brazgotino in zdravo kožo, ko ste posončeni in je vaša polt temnejša.

 

 

 

NatisniE-naslov

 

Instagram

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.