top logo

  • Permanentni Make up2
  • Permanentni Make up3
  • Permanentni Make up1

ESTETSKA KOZMETIKA

MIKROPIGMENTACIJA - Permanentni makeup

Zakaj in za koga je primeren?

Za permanentni makeup se odločimo, ker si enostavno želimo biti urejene in dovršene ves čas in ne le za službo ali ob posebnih priložnostih. S permanentnim ličenjem si prihranimo jutranji čas in nervozo, ko si moramo natančno zarisati linije na očeh ali poudariti obrvi in ustnice. To je še posebje priročno pri tistih ženskah, ki so slabovidne in zato tudi starost tu ni omejitev, ravno nasprotno. Veliko mojih strank je žensk po 70. letu starosti, saj linije ustnic zbledijo ob enem pa se začnejo soočati z izgubo ali redčenjem dlačic kot so obrvi in trepalnice.
Mnoge tudi zase pravijo, da niso dovolj natančne in ne vedo kako se pravilno ličiti, da bi ob enem še vedno izgledale kar se da naravno. Naravni izgled permanetnega make up-a je tudi moje vodilo in moj stil, ko vam priporočam kaj bi vam najbolje pristajalo.
Permanetno ličenje priporočamo tudi ženskam, ki imajo različne kožne alergije, ki jim onemogočajo vsakodnevno ličenje saj dosti ličil draži kožo.

Torej bodite urejene ves čas; doma, na morju, ko ste športno aktivne ali kar tako.

PODROČJA PERMANENTNEGA MAKEUP-A:

OČI - Lashline in Eyeline
OBRVI - Vrisane dlačice ali polne s senčenjem
USTNICE - Obroba ali polne

OČI - Lashline
To je obroba, ki poteka med trepalnicami. Včasih je to za stranko dovolj in se v nadalje ne odloči tudi za črto nad očmi. Daje izgled gostih trepalnic, zato ne boste več potrebovale obilnejši nanos maskare. Izgleda zelo naravno.

OČI - Eyeline
Ta obroba poteka na zgornji ali spodnji veki. Je primerna za tiste, ki imate rade malce bolj poudarjene oči ali pa si želite izpopolniti linije po vaših željah. Pigmentiramo lahko z različnimi barvami kot so črna, siva, rjava, modra in zelena.

OBRVI 
Obrvi so okvir obraza in to danes ve že skoraj sleherni. Če so obrvi urejene in pravilno oblikovane, je obraz popolen tudi brez ličil. Vsi nimamo te sreče, da bi imeli naravno goste in lepe obrvi, zato se s permanentnim vrisovanjem dlačic da izjemno lepo in naravno vrisati manjkajoče predele obrvi. Prilagodimo se lahko z vsemi barvami, ki bodo lepo pristajale vašemu obrazu. Obliko vedno predhodno natančno izmerimo in zarišemo z navadnim svinčnikom, postopek pa do konca tretmaja lahko spremljate v ogledalu. Kako izberemo pravo barvo pa si preberite pod dejstvi permanetnega makeup-a, ki so opisani spodaj.

Nano tehika je vrisovanje dlačic z izjemno tanko precizno iglo, ki je za razliko od drugih tudi rahlo vpogljiva. To nam omogoča izris zelo tankih dlačic, zaradi česar postaja zelo popularna tehnika, saj je izgled naraven in diskreten. Ta tehnika se velikokrat izvaja tudi v kombinaciji s senčenjem, za tiste, ki kljub vrisanim dlačic želite le te, malo bolj poudarjene.

Polna oblika s senčenjem
Nekatere prisegajo na bolj poudarjene obrvi, zato jih v tem primeru polnimo tako, kot to izgleda kadar si s senčilom same zarišete doma. Ker je naše vodilo naraven izgled uporabimo različne tehnike pigmentiranja in tako dosežemo, da so robovi narajeni kar se da 'mehko'. Polne obrvi so zelo primerne za tiste, ki skoraj nimate svojih lastnih obrvi. Možno jih je kombinirati z vrisovanjem dlačic.

USTNICE
Vse ženske si rade poudarimo ustnice, saj tako izgledamo še bolj ženstvene. Nekatere si jih samo obrobijo, nekatere uporabljalo le lipgloos za lesk, nekatere pa si jih tudi dorišejo, da izgledajo bolj polne in večje. Vendar kaj pa, ko si šminko odstranite in vam videz bledih ustnic ni všeč? Takrat se odločite za permenantni makeup ustnic. Uporabljamo kvalitetne pigmente, kateri so na voljo v različnih odtenkih, ki pa jih medsebojno tudi mešamo, da se lahko dobro približamo tistemu, ki vam je najbolj všeč. Permanentni makeup za ustnice je tudi dobra rešitev, če si želite le popravek asimetrije v naravni barvi.

Možnost izvedbe: obroba , obroba s senčenjem , obroba s polnim senčenjem , lip coutur (več barvno senčenje - ombre efekt)

NEKAJ DEJSTEV IN NAVODIL PREDEN SE ODLOČITE ZA PIGMENTIRANJE:

- pravilno izveden permanentni make-up se mora pigmentirati samo v vrhnje plasti kože oz. v epidermis. Pri nekaterih tipih kože gre po prvem obisku barva skoraj popolnoma ven, načeloma pa je barva že po prvem nanosu obstojna. Da bi zagotovili dober rezultat je permanent potrebno ponoviti z drugim obiskom - korekcijo, le ta zagotovi obstojnost. Torej za vas to pomeni prvi obisk in korekcija ali dve oz. več, kolikor jih je potrebno, kar v naprej ni možno predvidevati, saj je vsaka koža drugačna, prav tako pa ima vsak posameznik drugačen imunski sistem. 
- korekcije so brezplačne v sklopu treh mesecev od prvega obiska.
- oblike vedno predhodno zarišemo s pralno barvico za permanentni make up, nato skupaj izberemo primerno barvo.
- med postopkom izdelave stranke vedno spremljajo postopek tako, da si v ogledalu pogledajo vmesne rezultate.
- prisotnost bolečine je odvisna od občutljivosti kože oz. vaše tolerance na bolečino, zato se vam prilagodimo in naredimo tudi kratke pavze ali po potrebi hladimo kožo.
- obstojnost je odvisna od tipa kože, stanja kože, imunskega sistema posameznika, hormosnkega stanja, nege kože, izpostavljenosti UV žarkom in drugih dejavnikov. V praksi je to od 1-2 leti ali več.
- pomembno je vedeti, da se kraste, ki nastajajo po postopku odluščijo samodejno, nato se pokaže barva, ki je 30-50% svetlejša.
- po postopku si predel kože kjer je bila opravljena pigmentacija ves čas negujemo z balzamom za permamentni make up in sicer vse do datuma vaše korekcije. Balzam brezplačno dobite pri nas. To ne velja v primeru suhega celjenja.
- po posegu se izogibamo solariju, sončenju in savni vsaj dva tedna.
- če imate hormonske spremembe ali druge zdravstvene posebnosti, nas o tem obvestite.
- če imate na predelih kjer bi se opravila pigmentacija kakršnekoli sveže brazgotine, izvedbo ne priporočamo ali pa s seboj prinesete mnenje svojega zdravnika oz. dermatologa.
- korekcije se opravijo v razmaku do 28 dni, saj koža rabi toliko časa za obnovo in tako pokaže kateri pigmenti se dobro odražajo na vaši koži.
- pri nas vam zagotavljamo sterilnost pripomočkov ter higienske prostore in higienski potek celotenega postopka.
- na dan pigmentacije vam odsvetujemo, da uživate kofeinske napitke, saj pospešujejo prekrvavitev, ki poveča občutljivost.
- pred izdelavo permanentnega make up-a na očeh je OBVEZNO potrebno odstraniti umetne trepalnice. Ponovno jih lahko pričnete nositi tri tedne po zadnji korekciji.
- ličenje v dneh, ko se permanentni make up na očeh celi, ni priporočljivo.
- na dan pigmentiranja ne uživajte tablet ali napitkov Aspirina, pripravkov, ki vsebujejo česen ali česen sam po sebi, pikantno hrano, pikantne začimbe, kofein, nikotin.
- pred izdelavo permanentnega makeup-a na očeh morate obvezno odstraniti kontaktne leče.
- če uporabljate serum za rast trepalnic, morate v času pigmentiranja na vekah s tem obvezno prenehati, saj serum vsebuje sredstva za redčenje krvi, ki povzročajo razlitje pigmenta pod kožo.
- če ste že kdaj imeli herpes na ustnicah, nas pred postopkom pigmentiranja ustnic o tem obvestite. Priporoča se predhodna terapija z protivirusnimi zdravili za dvig imunskega sistema. Vsaj teden dni prej.
- občutljivost med menstrualno krvavitvijo je večja zato je morda bolje, da planirate izvedbo permanetnega makeup-a na dan, ko je nimate.
- če jemljete zdravila, ki povzročajo redčenje krvi, nas o tem predhono obvestite, saj to lahko povzroči razlitje pigmenta.
- zapleti pri pigmentaciji so izjemno redki, vendar obstaja ta možnost. V tem primeru govorimo o razlitju pigmenta pod kožo, to pa se zgodi kadar poči kapilara in ponese pigmente kjer je razlita (minimalna) krvavitev v okolico predela kjer smo pigmentirali ali zaradi vpliva določenih zdravil. V tem pirmeu počakamo, da pigmenti zbledijo ali opravimo korekcijo s kožnimi barvami, možno pa je tudi odstranitev pigmenta, ki zdravju ni škodljivo in ne pušča brazgotin.
- vsaka koža je drugačna, zato morate vedeti, da ste lahko prav vi primer, ko se vam lahko zgodi, da se permanent ne obdrži saj ga koža lahko tako rekoč zavrne oz. ga imusnki sistem samodejno izloči. V tem primeru se kaj dosti ne da narediti, lahko pa z večimi korekcijami do določene mere obdržimo toliko pigmenta, da vam zapolnimo mankajoče predele (npr.: obrvi, vitiligo..)
- bledenje permanenta izgleda kot izguba in sprememba barve, zato je v taki fazi že priporočljiva osvežitev oz. obnova. Po navadi je to  po  letu dni pri svetlejših barvah in po dveh letih pri temnejših barvah.  

ALI STE VEDELI...

- Laserska odstranitev permanentnega makeup-a je možna, vendar le za nekatere predele na obrazu in telesu. 
- Pogoste napake, ki se dogajajo so: napačna izbira pigmentov in preglobok vnos v kožo, ki vam tako lahko namesto permanenta pusti doživljenski tattoo. Razlika med pravim tattoo-jem in permanentnim makeup-om je v globini vnosa pigmentov v kožo. Permanetni makeup vnašamo le v vrhnjo plast kože.
- Pigmenti, ki čez čas izgledajo zelenkasti, rdečkasti, roza ali oranžni, so najverjetneje pigmenti, ki vsebujejo težke kovine kot so železov oksid, krom in nikelj. To pa ni le zdravju škodljivo, težke kovine v telesu ostanejo za vedno. Naši pigmenti so visokokakovostne blagovne znamke Swiss Color in so ob enem tudi organski.

V VEDNOST:

PIGMENTI, KI JIH V STUDIU LOOX UPORABLJAMO ZA IZDELAVO PERMANENTNEGA MAKEUP-A SO ORGANSKI IN IMAJO OPRAVLJEN EPIKUTANTNI TEST IN SO PRIMERNI ZA UPORABO PO EVROPSKI SKLADNOSTI ZAKONA ZA VAROVANJE ZDRAVJA.

Vsem našim strankam je na vpogled na voljo potrdilo o skladnosti pigmentov, ki ga predpisuje ministrstvo za zdravje.

 

GALERIJO FOTOGRAFIJ SI LAHKO OGLEDATE TUDI NA NAŠI Facebook STRANI ali v katalogu, ki je na ogled v salonu:

https://www.facebook.com/studioloox

 For ENGLISH translation please contact us via email.

NatisniE-naslov

 

Instagram

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.